Åtgärder

Hur du gör för att skapa en sida

Från Skolbok

Klotter och spam tvingar fram restriktioner

P.g.a. en veritabel anstormning av klotter och vandalisering på bara några få dagar har jag tyvärr blivit tvungen att ändra wikins policy. För att kunna redigera sidorna måste du vara medlem, anonyma ändringar är omöjliga. Medlemsskapet är gratis och egentligen bara till för att förhindra automatiska reklaminlägg.Detta är bara en kort instruktion skapad eftersom jag låst stora delar av wikin för oinloggade användare pga. klotter. Du kan fortfarande skapa nya sidor som anonym. Vill du ha en djupare förklaring om hur man skriver i wikin hittar du den här:

http://www.grundskoleboken.se/wiki/En_introduktion_till_MediaWiki


Det kan verka förvirrande att skapa en ny sida eftersom det inte finns någon "NY" knapp att trycka på. Enklast sättet är att skriva namnet på sidan du vill skapa i sökrutan till vänster och sök på ordet. Om sidan redan finns kommer den upp, annars får du ett erbjudande om att skapa sidan.

Till en början är sidorna inte länkade. Det känns onödigt för mig att länka in sidor som bara består av en enda textrad t.ex. Det innebär att det kan vara svårt att hitta sidan om du är osäker på namnet eller titeln. Enklaste sättet att hitta en olänkad sida, om du vill fortsäta att jobba på den, är att trycka på länken "Specialsidor" längst ner till vänster och därefter väljer du länken "Föräldralösa sidor".

http://www.grundskoleboken.se/wiki/Special:%C3%96vergivna_sidor

Om du inte hittar sidan då heller kan du klicka på länken till "Alla sidor" strax under "Föräldralösa sidor" och söka dig fram till just din sida den vägen.

http://www.grundskoleboken.se/wiki/Special:Alla_sidor